HjemByggBytt ut vinduer og spar energi

Bytt ut vinduer og spar energi

Vinduer er en viktig del av ethvert hjem. De gir frisk luft, naturlig lys og utsikt mot omverdenen.

Installasjonsprosessen er ikke komplisert, men den krever litt tid og tålmodighet. Det er viktig å ta seg god tid når du installerer vinduer for å sikre at de installeres riktig og sikkert.

Det er også viktig å huske på at vinduer må repareres eller skiftes med jevne mellomrom ettersom de eldes og slites ut.

Vindustyper: Enkelthengt vs dobbelthengt

Denne delen vil sammenligne og kontrastere to typer vinduer, enkelthengte og dobbelthengte.

Et enkelthengt vindu er et vindu med en ramme som kan senkes for å åpne eller heves for å lukke. Denne typen vindu er oftest sett i eldre boliger. Dobbelthengte vinduer ligner enkelthengte vinduer, men de har to rammeverk i stedet for én.

Komme i gang med utskifting av vindu

Utskifting av vinduer er ikke noe du bør utsette til et senere tidspunkt. Det er viktig å få et estimat for utskifting av vinduer med en gang slik at du kan sammenligne tilbud og finne det beste tilbudet.

Det er mange grunner til at det er viktig å få skiftet vinduer så fort som mulig. Den mest åpenbare årsaken vil være den økte energieffektiviteten til nye vinduer. Men det er også andre årsaker som forbedret lydisolasjon og redusert støy fra trafikk eller byggeplasser.

Hva du trenger for et prosjekt for utskifting av vinduer

Hvis du planlegger å installere nye vinduer, er det viktig å vite hva du trenger. Denne sjekklisten vil hjelpe deg med å komme i gang med vindubytteprosjektet.

– Vindusmål

– Vindukostnad

– Sjekkliste for vinduinstallasjon

– Rekvisitaliste for utskifting av vinduer

Tilgjengelige glasstyper

Isolerglass er en type doble vinduer som er designet for å være mer energieffektive.

De vanligste typene isolerglass er lav-e, tonet og solkontroll. Glass med lav e eller lav emissivitet har et tynt metallbelegg på innsiden av ruten som reflekterer varmen tilbake til rommet og reduserer mengden varme som slipper ut gjennom vinduet. Tonet glass har et fargebelegg på en eller begge rutene for å redusere gjenskinn fra sollys og forbedre personvernet. Solcellekontrollvinduer filtrerer ut UV-stråler, som kan føre til falming av tekstiler og tepper samt skade på kunstverk.

Installasjonshensyn og generelle sikkerhetstips

Å installere et vindu er ikke så vanskelig som det kan virke. Her er noen generelle sikkerhetstips for montering av et vindu:

– Bruk vernehansker og vernebriller før du starter installasjonsprosessen.

– Beskytt fingrene med et tynt lag fett eller olje for å unngå kutt fra skarpe kanter.

– Sørg for at du har nok plass rundt vinduet til å jobbe i.

– Unngå arbeid på våte overflater, fordi de kan være glatte og utrygge.

– Bruk alltid en trappestige når du når høye steder.

– Inspiser vinduskarmen før du installerer glasset, for å sikre at det ikke er sprekker eller hull i det.

Nyt lave energiregninger ved å oppgradere til høyeffektive vinduer

Vi lever i en tid hvor energieffektivitet er et must og det er timens behov. Vi må ta vare på miljøet vårt og redusere karbonavtrykket vårt. En måte å gjøre det på er å bytte til høyeffektive vinduer.

Vinduer er en av de viktigste delene av hjemmet ditt fordi de er ansvarlige for å kontrollere varme og kulde, samt naturlig lys, som er viktig for din mentale helse.