HjemHagenSlik forbereder du hagen din for sommeren

Slik forbereder du hagen din for sommeren

Sommeren kommer, og det er på tide å forberede hagen din for de varmere månedene. Her er fire ting du kan gjøre for å gjøre hagen din klar!

Hold plantene dine godt befruktet

Gjødsel kommer i forskjellige former. Noen er væsker, noen er pulvere og andre er granuler. De tjener alle samme formål: å gi essensielle næringsstoffer til planter.

Mange gjødsel inneholder nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K). Disse tre elementene trengs i store mengder av planter for sunn vekst. Gjødsel kan også inneholde andre elementer, som svovel og magnesium. NPK-forholdet på en gjødselpakke forteller deg hvor mye av hvert element som er tilstede i gjødselen. Jo høyere tall, desto mer konsentrert er elementet i gjødselen.

Oppretthold jordens pH-nivå

pH-nivået i jord er et mål på surheten eller alkaliteten til jorda. Den varierer fra 0 til 14, hvor 7 er nøytral.

PH-nivået i jord er viktig for planter da det påvirker deres helse og vekst. De fleste planter foretrekker en litt sur jord, med en pH mellom 6,5 og 7,0, men noen planter har spesifikke krav til pH-området de kan vokse i.

Hvis du vil vite hvordan du opprettholder en plantes pH-nivå, bør du først finne ut hvor mye vann den trenger og hvilken type gjødsel den trenger.

Kontroller insekter kun med naturlige metoder

Insekter kan være et stort problem for avlinger. De kan ødelegge plantene og etterlate dem med hull over det hele. Men det finnes naturlige metoder som du kan bruke for å kontrollere disse skadedyrene uten å bruke plantevernmidler.

Det er mange metoder for å kontrollere planteskadegjørere som ikke involverer bruk av plantevernmidler. Den vanligste metoden er å bruke naturlige rovdyr som marihøner og bedemantis for å spise skadedyrene. En annen populær metode er å bruke klebrige feller, som vil fange insekter i fellen og deretter drepe dem med en sprøytemiddelfri gift eller ved å tørke ut kroppen deres.

Hold dagslyset regulert for å optimalisere fotosyntesen og motvirke at ugress kommer opp fra bakken

Det er mange måter å holde dagslyset regulert. En måte er å bruke en timer som kan stilles inn til å slå på lyset om morgenen og av om natten. Dette er et godt alternativ for folk som jobber på dagtid og ikke har tid til å administrere plantene sine.

En annen måte er å bruke et plantelys, som gir lys til planter på dagtid når det ikke er nok naturlig lys.

Ugressforebyggende tiltak om sommeren inkluderer:

– Luke hver uke eller annenhver

– Mulching, som bidrar til å hindre ugress i å vokse

– Bruk av halm eller høy som mulch – dette vil undertrykke ugressvekst, men også gi litt næring til plantene dine